Cereale Scanteia

SOCIETATEA AGRICOLĂ DIANA

Cereale Scanteia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cereale Scanteia: SOCIETATEA AGRICOLĂ DIANA.

Sub denumirea de "Societatea Agricola Diana", ferma cuprinde terenurile a 826 de proprietari si a fost infiintata in 1991, pe baza Legii 36/1991. Cu ani în urmă terenul era lucrat numai cu tractoare U650, după tehnologii învechite, fără asolamente. Abia după 2004 a început să se aplice tehnologia modernă. Astăzi, producţiile sunt la nivel european.

Pentru îmbunătăţirea producţiei se lucrează de cinci ani cu un cercetător austriac, care face teste pe loturi de porumb şi floarea-soarelui. Specialistul a adus aici o maşină specială de semănat, pentru ambele culturi.În curând, cercetarea se va extinde şi asupra rapiţei.

Chiar dacă anul 2012 a fost unul secetos, profitul net înregistrat la Societatea agricolă „Diana“ a fost mai mare decât în 2011 datorită irigării culturilor, dar şi producerii de sămânţă. În urmă cu doi ani s-a realizat 3 milioane de lei, iar anul trecut, 3,2 milioane de lei. Din aceşti bani a fost achitata arenda în valoare de 800 kg de grâu la hectar sau echivalentul în lei.

Recoltele, în proporţie de 80-90%, sunt vândute unor mari firme, cum ar fi Agricover. Sămânţa este dată integral companiilor cu care are contract. În cazul porumbului, este vorba de Monsanto, Pioneer şi KWS.

Administratorul societăţii agricole îşi doreşte o fermă model, care să respecte normele de mediu, dar care să producă mult şi de calitate.

Totodată, se gândeşte la înfiinţarea unei ferme zootehnice de vaci cu lapte, cu cel mult 150 de capete, pentru început. De asemenea, i-ar plăcea să extindă ferma vegetală, dar este foarte greu, din cauza tranzacţiilor cu terenuri agricole.

Galerie foto