Producator Agricol Legume Bucuresti-Sector 6

BioDumbrava

Producator Agricol Legume Bucuresti-Sector 6 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre BioDumbrava - Producator Agricol Bucuresti-Sector 6.


Ferma ecologica Biodumbrava a luat fiinta in anul 2009-2010 fiind printre primele ferme de profil ecologic in apropiere de Bucuresti. Aceasta se afla la 15 km. de  capitala in Com. Joita, jud. Giurgiu (in spatele cart. Militari, Com. Rosu - Chiajna - Dragomiresti - Bacu - Joita) si este deschisa tuturor celor care doresc sa achizitioneze produse ecologice. Produsele oferite fac parte din categoria legumelor cultivate conform tehnologiilor de productie ecologica reglementate la nivel european. Fiind adeptii conceptului "Sanatate prin alimentatie", ferma ecologia Biodumbrava este un pionerat in agricultura bio romaneasca care promoveaza si o gama larga de legume din soiuri romanesti la cele mai inalte standarde bio. Gratie acestor eforturi ferma a fost premiata la nivel national in noiembrie 2013 in cadrul celei de-a doua editie a Galei “Celebrating Life” la categoria nutritie echilibrata de revista “Ce se intampla doctore?“. Tipurile de legumecultivate in cadrul fermei sunt atent analizate deoarece si-a dorit inca de la inceputul infiintarii sa vina in intampinarea clientilor care-si doresc o alimentatie sanatoasa a celor care au copii sugari si care incep diversificarea si a celor care au diferite boli degenerative cum ar fi: ALERGII, DIABET, diferite forme de CANCER ...etc. De asemenea ferma ecologica Biodumbrava imbina traditionalul prin reeditarea unor produse cu valoare nutritionala foarte mare cum ar fi - ghiveciul de legume si zacusca dietetica - produse la foc de lemne, a muraturilor asortate unde se foloseste numai sare naturala de salina cu modernul  prin introducerea pentru prima data in tara intr-o cultura organizata in cadrul unei ferme ecologice a mai multor tipuri de legume cum ar fi: mangold/2010; kale/2011; iarba grasa, papadie/2012; salata romana, cicoare, andive, rucola, coriandru, macris etc./2013; amarand (stir), red mustard ...etc.

LEG. BIO CONGELATE

Valoarea nutritionala a legumelor congelate este foarte bine conservata, deoarece timpul de la recoltare si pana la congelare este foarte mic de cateva ore. Altfel spus legumele congelate daca au fost introduse imediat dupa culegere nu isi pierd nutrientii in aceeasi masura cu cele necongelate. Astfel, mazarea congelata contine cu 30% mai multa vitamina C decat cea proaspata trimisa spre comercializare iar fasolea verde contine cu 45% mai multe vitamine. “Majoritatea vitaminelor se pastreaza foarte bine in congelate sau in legumele din conserve”, afirma dr. Barbara Klein de la Universitatea din Illinois, care se ocupa cu cercetarea diferentei dintre legumele proaspete si congelate. Se recomandand ca legumele si fructele sa fie introduse in mancare in stare partial decongelate sau chiar congelate.

ATENTIE! Toate acestea sunt corecte in cazul in care folosim la congelare legume proaspete ecologice (bio) deoarece aceste legumele au fost crescute intr-un mediu "curat" si sunt incomparabile cu cele care au fost crescute intensiv  care au o cantitate mai mica de vitamine si minerale (conform multor studii de specialitate).

PROD. TRADITIONALE

PROD. TRADITIONALE

S-a dorit reeditarea gustului de altadata din anii 1970 – 1980. Compozitia este facuta in mod traditional la foc de lemne. Toate legumele sunt din ferma. Sunt produse foarte apreciate de clienti, acestea pot fi consumate reci la orice ora din zi sau incalzite impreuna cu alte alimente. Pot fi folosite (datorita compozitiei generoase) de catre toate persoanele dar in special de cei care au un regim alimentar specific si in acelasi timp sunt ideale pentru persoanele care tin post. Mai sunt recomandate persoanelor cu copii, sau persoanelor in varsta datorita calitatilor nutritionale, putand fi folosite cu succes impreuna cu alte alimente sau in prepararea diferitelor tipuri de mancare.

FRUCTE BIO

Fructele de padure sunt bogate in resveratrol cel mai puternic antioxidant, in vitamine din complexul B si in mangan, au un rol important in functionarea normala a sistemului nervos, sunt indicate in astenii si pentru prevenirea insomniilor. Intrucat contin mult fier (component al hemoglobinei din sange) si cupru (care participa, de asemenea, la formarea hemoglobinei, inlesnesc absorbtia fierului), acestea se folosesc si in tratamentul anemiilor. Au efect tonic, remineralizant au rol de reglementator hepatic (contin vitamina K, care este esentiala pentru functionarea normala a ficatului, fiind un factor de longevitate). Se folosesc in cazuri de insuficienta hepatica, litiaza biliara si diskinezii biliare. Pe langa fitonutrienti, aceste fructe au un continut bogat de nutrienti si antioxidanti, fiind sprijinite de vitaminele C si E si de acidul elagic. Toate protejeaza impotriva cancerului si a afectiunilor cronice, inclusiv a celor cardiace. De asemenea, antioxidantii intarzie procesul imbatranirii, indepartand sau ameliorand inclusiv bolile psihice.

OUA

Ouale sunt o sursa nutritionala importanta in timpul sarcinii si al lactatiei, ajutand foarte mult la formarea neuronilor si a centrilor memeoriei bebelusului. Consumul de oua reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a celor de ochi, datorita proteinelor ce actioneaza ca antioxidanti si antiinflamatoare. Femeile ce includ regulat ouale in alimentatie au un risc scazut de cancer la san. Pentru copii, ouale sunt foarte importante in perioada de crestere, sunt indicate a fi incluse in mic-dejun fiind necesare impotriva anemiei iar datorita continutului bogat in vitamina B12,  imbunatateste asimilarea fierului.Culoarea galbenusului este datorata carotenului, eficient in combaterea stresului oxidativ, a bolilor cronice si a imbatranirii precoce. Ouale provenite din fermele ecologice (bio) au o calitate superioara celor de tip conventional, pentru ca nu contin reziduuri de pesticide, hormoni si medicamente, acestea au un continut mai redus de colesterol si concentratii mai mari din vitaminele A, D, E, K, B si Omega 3.

Ouale sunt o sursa nutritionala importanta in timpul sarcinii si al lactatiei, ajutand foarte mult la formarea neuronilor si a centrilor memeoriei bebelusului. Consumul de oua reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a celor de ochi, datorita proteinelor ce actioneaza ca antioxidanti si antiinflamatoare. Femeile ce includ regulat ouale in alimentatie au un risc scazut de cancer la san. Pentru copii, ouale sunt foarte importante in perioada de crestere, sunt indicate a fi incluse in mic-dejun fiind necesare impotriva anemiei iar datorita continutului bogat in vitamina B12,  imbunatateste asimilarea fierului.Culoarea galbenusului este datorata carotenului, eficient in combaterea stresului oxidativ, a bolilor cronice si a imbatranirii precoce. Ouale provenite din fermele ecologice (bio) au o calitate superioara celor de tip conventional, pentru ca nu contin reziduuri de pesticide, hormoni si medicamente, acestea au un continut mai redus de colesterol si concentratii mai mari din vitaminele A, D, E, K, B si Omega 3.

Ouale sunt o sursa nutritionala importanta in timpul sarcinii si al lactatiei, ajutand foarte mult la formarea neuronilor si a centrilor memeoriei bebelusului. Consumul de oua reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a celor de ochi, datorita proteinelor ce actioneaza ca antioxidanti si antiinflamatoare. Femeile ce includ regulat ouale in alimentatie au un risc scazut de cancer la san. Pentru copii, ouale sunt foarte importante in perioada de crestere, sunt indicate a fi incluse in mic-dejun fiind necesare impotriva anemiei iar datorita continutului bogat in vitamina B12,  imbunatateste asimilarea fierului.Culoarea galbenusului este datorata carotenului, eficient in combaterea stresului oxidativ, a bolilor cronice si a imbatranirii precoce. Ouale provenite din fermele ecologice (bio) au o calitate superioara celor de tip conventional, pentru ca nu contin reziduuri de pesticide, hormoni si medicamente, acestea au un continut mai redus de colesterol si concentratii mai mari din vitaminele A, D, E, K, B si Omega 3.

Galerie foto