Legume Odorheiu Secuiesc

Ferma Csicser

Legume Odorheiu Secuiesc reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Legume Odorheiu Secuiesc: Ferma Csicser.

Ferma Csicser din Odorheiu Secuiesc şi-a început activitatea în urmă cu cinci ani, cu ajutorul instituțiilor comunitare din judeţ. În afară de producția și prelucrarea legumelor și animalelor, oferă teren de formare pentru cei care doresc să învețe diferite profesii agricole. Agricultura ecologică întărește stilul de viață sănătos și contribuie la formarea comunității.

Ferma Csicser a început să organizeze activităţi ecvestre în urmă cu aproximativ trei ani. Dispune de douăzeci de cai, din care zece sunt potriviţi pentru lecții de călărie de zi cu zi. Caii sunt din rasele Lipițan, Pinto și Arab, la care se mai alătură patru ponei Shetland și trei măgari.

Rândaşul de cai de la fermă, André Ábel, s-a născut în Bazinul Ciuc și a lucrat cu cai timp de unsprezece ani în Ungaria. Ábel a visat întotdeauna să lucreze cu cai de fermă, şi visul lui s-a îndeplinit anul trecut, când i s-a oferit locul de muncă de la Ferma Csicser. El nu a ezitat mult să se mute acasă, pentru că dorința lui a fost să lucreze ţara natală. El ne-a povestit că se consultă des cu Kádár Barna, liderul centrului de echitație din Sânsimion, care îi dă tot feluluri de sfaturi practice în organizarea activităților ecvestre.

Ferma susţine activități ecvestre pe tot parcursul anului. Lecțiile de călărie pentru începători sunt ţinute în manejul deschis al fermei. În afară de lonjare, copii au ca sarcină şi îngrijirea cailor. De asemenea, ei învață metodele de harnaşare a calului, tehnici de hrănire și de adăpare ale animalelor, curăţarea hambarului, etc. Scopul este de a oferi lecții atât pentru cei interesaţi de îngrijirea animalelor, cât și pentru cei dornici de sporturi ecvestre. Ábel crede că numărul studenților care doresc să își petreacă timpul liber în mod activ, în jurul animalelor este în continuă creştere.

Cei care stăpânesc deja echitaţia în manej, au posibilitatea să meargă în trasee călare. Lecţiile de călărie pot fi urmate pe tot parcursul anului, iar vârsta recomandată pentru a începe echitaţia este de șase ani. În fiecare vară Ferma Csicser organizează tabere de echitaţie pentru copii. Taberele de cinci zile oferă o gamă largă de activități pentru tinerii participanţi. Pe lângă sesiunile de călărie, copii primesc şi o introspecție în viața altor animale de la fermă, formează comunități tinere, care ţin legătura în permanenţă unii cu alții, și împreună asistă  la activitățile fermei.

În primăvara acestui an ferma va deschide o şcoală de echitaţie pentru tinerii care doresc să ia lecții de călărie în mod regulat. Copiii au posibilitatea de a dezvolta abilitățile lor ecvestre și să participe în viitor la competiții ecvestre. Inițiatorii școlii pun accentul pe mediul natural, unde călăreţii pot întâmpina caii fermei. Scopul şcolii de echitaţie este de a îi introduce pe copii într-o comunitate de fermieri muncitori și nu la un centrul de echitație separat.

Galerie foto