Piscicultura Calafat

Ferma Piscicola Golenti

Piscicultura Calafat reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Piscicultura Calafat: Ferma Piscicola Golenti.

Ferma are in administrare 267 ha luciu de apa, ferma piscicole fiind situata pe fluviul Dunarea, are o productie de aproximativ 300 t peste, din care 150 t crap 100 t ciprinide asiatice , 20 t caras, restul fiind reprezentat de alte specii precum : somn, salau, avat, sturion, etc. Furajele folosite la hrana pestilor sunt cereale, srot de floarea soarelui si soia, furaje granulate productie proprie, configuratia terenului , precum si apa cu parametrii favorabili pentru activitatea de piscicultura fac ca productivitatea piscicola sa fie buna, iar pestele obtinut sa fie de calitate superioara cu proprietati eco, atat datorita furajelor, cat si datorita faptului ca in amonte de ferma noastra nu exista nici o activitate economica care sa afecteze semnificativ calitatea apei.
Productia de peste obtinuta este distribuita prin reteaua proprie de distributie in toata tara si in supermarketuri.

Pescuitul sportiv este o activitate de agrement pentru unii, este privitã de altii ca o activitate de acvaculturã, aducãtoare de profituri însemnate. O zonã de agrement pentru pescuitul sportiv, se poate amenaja în locurile în care exista o sursa de apa fie de suprafata, fie din subteran. Optiunea pentru a înfiinta o balta de pescuit vine din dorinta de a folosi de multe ori corpuri de apã ce nu pot fi utilizate în acvaculturã. De multe ori, studiile au aratat cã o asemenea afacere poate fi mult mai rentabila decât o activitate de ferma de acvacultura. Si din punct de vedere al implicarii efective, proprietarul unei zone de agrement pentru pescuit trebuie sã se îngrijeascã în special de urmarirea efectivelor de peste din bazine.

Galerie foto