Piscicultura Plopis

Ferma Piscicola Plopis

Piscicultura Plopis reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Piscicultura Plopis: Ferma Piscicola Plopis.

Cea mai mare ferma de pastravi din tara se gaseste in localitatea salajeana Plopis.Ferma a fost construită cu fonduri europene in valoare de peste un milion de euro. Totul este computerizat, incepand de la masuratorile pentru calitatea apei pana la distribuirea hranei in bazinele fermei.

Augustin Racean si Vasile Gorgan au declarat ca „ferma este cea mai mare de acest tip din tara noastra si cea mai moderna din Sud-Estul Europei. Avem o capacitate de 240 de tone pe an, iar investitia este facuta prin fonduri europene, pe Programul Operational de Pescuit. Valoarea investitiei este de 2,8 milioane de euro. Carnea de pastrav este foarte apreciata. Noi avem aici si unitate de procesare si o noutate in tara este ca noi procesam pestele in lipsa de stres. Asta inseamna ca de la recoltat, din bazin, pestele este dus in conditii foarte bune psns la unitatea de procesare, adics este transportat in apa cu oxigen, astfel incat sa nu simta ce-l asteapta. In unitatea de procesare avem un sistem electric prin care Ii asomam si moartea este instantanee. Astfel dispare acea eliberare a cantitatii de adrenalina, care, la randul ei, stimuleaza acidul lactic si duce la o carne cu aciditate ridicata. Si cum stim ca tot ce este acid nu este bun, pestele nostru nu este acid, este procesat in lipsa de stres si este foarte bun”.

Galerie foto