Pomicultura - Fructe Carcea

Pepiniera Carcea

Pomicultura - Fructe Carcea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Pomicultura - Fructe Carcea: Pepiniera Carcea.

Infiintarea pepinierei nu a fost un lucru usor  pentru Mechenici Floriana, fiind nevoita sa faca mari sacrificii financiare (credite bancare) dealungul timpului. A absolvit in anul 1988 Facultatea de Horticultura si a fost angajat la Statiunea Pomicola Craiova la Ferma nr.1 Carcea.

In structura de productie existau culturi intensive din toate speciile pomicole, respectiv mar, par, cires, cais, visin, migdal, prun, piersic, arbusti fructiferi (mur fara spin, zmeur, si capsuni) si suprafata de 10 hectare pepiniera pomicola unde se produceau cateva sute de mii de pomi fructiferi din toate speciile.

Unitatea avea in componenta sectoarele de cercetare, productie si dezvoltare pomicola si se finantau din veniturile obtinute in principal din material saditor care se livra la export la unitatile agricole de stat, cooperative agricole si chiar persoane particulare pentru gospodarii proprii. Ferma a fost desfiintata prin retrocedarea suprafetei de teren care a fost revendicata conform legilor funciare in vigoare.

In aceasta situatie s-a cumparat suprafata de 3 hectare teren comasat in comuna Carcea unde s-a infiintat o pepiniera de material saditor pomicol arbusti, trandafiri si vita de vie.

S-au realizat urmatoarele investitii:

- alimentare cu energie electrica
- sediul firma
- put forat la 115 m
- bazin de acumulare cu capacitate
 de 250 metri cubi apa
- plantatie mama de ramuri altoi pe suprafeta de 2 hectare, marcotiera M106, M9, GutuiA2 in suprafata de 1 hectar, plantatie mama de arbusti fructiferi, respectiv mur fara spini, zmeur, coacaz in suprafata de 1 hectar, stoloniera capsuni in suprafata de 0,3 hectare, cu soiuri Alba, Magic, El Santa campul 1 in suprafata de 1 hectar, scoala de puieti 2 hectare, campul 2 un hectar.

Pepiniera este autorizata si monitorizata de ITCSMS Dolj si Unitatea Fitosaitara si produce material saditor corespunzator cu standardele europene.

Suntem o echipa de profesionisti calificati, rezolvam problemele clientilor nostri cu solutii tehnice care sa asigure o stare de sanatate corespunzatoare culturilor infiintate. Suntem cunoscuti pe piata cu un material saditor de foarte buna calitate, sanatos, viguros, insotit de documente de calitate si pasaport fitosanitar.

Galerie foto