Seminte-Flori-Plante Medicinale Brasov

Solana

Seminte-Flori-Plante Medicinale Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Seminte-Flori-Plante Medicinale Brasov: Solana.

Solana Romania SRL
Cartofi si cereale de samanta
0726.673.645 / 0726.263.712

  Solana Romania ofera cartofi si cereale de samanta din import si din productie interna. Intreaga gama de material saditor este obtinuta in regiuni cu conditii pedoclimatice din cele mai favorabile, din care rezulta productii deosebit de bogate, atat cantitativ cat si calitativ. 

  S.C. Solana Romania S.R.L. a fost infiintata in 2004 la Bucuresti sub denumirea de S.C. Solana Agrar S.R.L., societate cu capital german 100% privat, actionar unic fiind firma germana Solana GmbH. Odata cu mutarea sediului la Brasov a fost schimbat si numele societatii in S.C. Solana Cartof S.R.L.

  Din anul 2011 societatea se numeste S.C. Solana Romania S.R.L. si are urmatoarele obiecte de activitate:

  • introducere si promovare de soiuri noi de cartof, grau si triticale pe piata romaneasca.
  • import si distributie de cartof de samanta si consum, samanta de grau din Germania de la Solana GmbH, cartof de samanta si consum din Olanda de la firma Den Hartigh, care face parte din grupul Solana.
  • producere de cartof de samanta din soiurile grupului Solana in Romania pentru piata romaneasca, iar in perspectiva si pentru export.

                       

                       

Servicii

Arcona

Arcona – Cartofi de sămânță – Solana România

Soi foarte timpuriu, la fierbere are o pulpă fermă și un gust excelent, tip culinar B. Tubercul deosebit de aspectuos, lung oval, coajă galbenă, netedă, pulpă galbenă. Rezistent la PCN Ro 1,4 și râia neagră, puțin sensibil la râia comună.

Arosa

Arosa – Cartofi de sămânță – Solana România

AROSA este un soi foarte timpuriu, foarte tolerant la secetă, tip culinar B, destinat pentru consum și french fries. Are tuberculi foarte sănătoși, cu coajă de culoare roșie și pulpă galbenă. AROSA este rezistent la nematozii cu chiști, patotipurile Ro 1,4 și râia neagră, rasa 1.

Caruso

Caruso – Cartofi de sămânță – Solana România

Excelent, potențial mare de producție, destinat producției de chips și fulgi. Conținut scăzut de zahăr reducător, excelente calități la prăjire. Tubercul scurt oval cu ochi superficiali și pulpă de culoare galben deschis. Caruso este rezistent la mană, PCN Ro 1,4 ; râie comună și pătare feruginoasă a pulpei.

Flavia

Flavia – Cartofi de sămânță – Solana România

FLAVIA este un soi extratimpuriu, la fierbere are o pulpă fermă și un gust excelent, tip culinar B. Tubercul foarte atractiv, lung oval, coajă galbenă, netedă, pulpă galbenă. Rezistent la PCN Ro 1, 4. Toleranță mare la râia comună, Erwinia, Rizoctonia si pătarea pulpei. Flavia este de asemenea rezistentă la creștere secundară, inimă goală și crăparea pulpei.

Miranda

Miranda – Cartofi de sămânță – Solana România

MIRANDA este un soi timpuriu, tip culinar C, pentru consum și cartofi prăjiți. Soiul are calități culinare deosebite, un gust delicious, formează un procent foarte ridicat de tuberculi mari. Este foarte rezistent la vătămări mecanice, Yntn, mană la frunze și tuberculi. Rezistent la PCN Ro 1, 4 și râia neagră.

Natascha

Natascha – Cartofi de sămânță – Solana România

NATASCHA este un soi timpuriu cu producție foarte mare, pentru consum, tip culinar B. Soi cu tuberculi atractivi, lung ovali, cu coajă si pulpă de culoare galbenă și ochi superficiali. NATASCHA este rezistent la Rizoctonia, Erwinia, PVY și putregaiuri.

Opal

Opal – Cartofi de sămânță – Solana România

OPAL este un soi semitimpuriu cu excelente calități de producție și pentru industrializare sub formă de chips. Este foarte potrivit pentru păstrare îndelungată la temperatură de 4° C. Tubercul scurt oval cu pulpă de culoare galben deschis. Rezistent la râia neagră, nematozi Ro 1 și Ro 4 și cu o buna rezistență la mană pe frunze, Erwinia și pătarea feruginoasă a pulpei.

Queen Anne

queen-anne

Queen Anne este un soi timpuriu cu producție mare, tip culinar B, tuberculi foarte uniformi ca marime si o coaja galbena stralucitoare. Cel mai mare numar de tuberculi fac parte din fractia comerciala (35/60 mm). Chiar daca este un soi timpuriu, se pastreaza foarte bine. Queen Anne are o buna rezistenta la PVY, PVYntn, rizoctoniaza, raia comuna, patarea feruginoasa, raia argintie si alternarioza. Rezistent la nematozi Ro 1, 4 si raia neagra.

Red Lady

Red Lady – Cartofi de sămânță – Solana România

Red Lady este un soi semitimpuriu, cu coaja roșie, de consum, calitate culinară deosebită, tip culinar B. Are producții foarte ridicate, cu tuberculi mari, lung ovali și foarte atractivi, pulpa galbenă. Rezistent la râia neagră, rasa 1 si PCN Ro 1, râia comună, mană la frunze și tuberculi. Tolerantă la secetă și la creșteri secundare.

Rodriga

Rodriga – Cartofi de sămânță – Solana România

RODRIGA este un soi timpuriu, tip culinar B, de consum, cu coaja roșie. Are producții ridicate, cu tuberculi sănătoși, robuști, ovali, foarte atractivi, pulpă galbenă și calități culinare foarte bune. RODRIGA este foarte rezistent la râia neagră rasa 1, PCN Ro 1, 4, mană pe frunze și tuberculi, râia comună, lovituri și Yntn.

Rosara

Rosara – Cartofi de sămânță – Solana România

ROSARA este un soi foarte timpuriu, de consum, cu tuberculi foarte aspectuoși, cu coaja roșie și calități culinare excelente, tip culinar B. Este un soi foarte productiv și rezistent la degenerare, la mană pe frunze si tuberculi, râia comună și pătare feruginoasă a pulpei.

Satina

Satina – Cartofi de sămânță – Solana România

SATINA este un soi de foarte mare producție, de consum, robust și sănatos, tip culinar B. Rezistent la râia neagră, rasa 1, PCN Ro 1. Este un soi tolerant la râia comună, mană, pătarea feruginoasă, foarte rezistent la vătămări mecanice și lovituri. Satina are tuberculi rotund ovali cu coajă netedă.

Sunshine

sunshine

Cu aspect surprinzător de plăcut, foarte timpuriu spre timpuriu, soiul Sunshine îmbogățește segmentul tipului culinar B al cartofului de consum. Tuberculul lung oval, uniform, atrage prin ochii superficiali, coaja netedă cu o strălucire unică. Sunshine are o creștere și dezvoltare rapidă acumulând timpuriu o producție mare. Remarcabilă este maturarea foarte timpurie a cojii. Are o bună rezistență la Erwinia, râia comună și vătămari mecanice.

Toscana

toscana

Soi de mare producție, robust, pentru consum, semitimpuriu, tip culinar B și calități culinare excelente. TOSCANA are tuberculi rotund ovali foarte uniformi ca mărime. Ochi superficiali, coaja și pulpa galbenă. Rezistent la nematozi Ro1, 4. Toleranță excelentă la râia comună, vătămări, putregai și virusul Yntn.

Velox

Velox – Cartofi de sămânță – Solana România

VELOX este un soi de mare producțe, foarte timpuriu, pentru consum și french fries. Soiul are tuberculi mari, lung ovali, cu coajă galbenă, netedă, foarte frumoși, excelenți pentru spălare și împachetare. Este un soi rezistent la râia neagră rasa 1, PCN Ro 1, 4, râia comună, Rizoctonia, Erwinia, mană la tuberculi și PVY.

Verdi

Verdi – Cartofi de sămânță – Solana România

Soi cu potențial mare de producție, destinat producției de chips și fulgi. Calitate excelentă a chipsului și după păstrare îndelungată la temperatura de 4°C. Verdi este rezistent la nematozi Ro 1 și Ro 4, la mană la frunze, rizoctonia și pătarea feruginoasă a pulpei.

Endeavour

endeavour

Endeavour este un soi semitimpuriu, foarte productiv, cu excelente caracteristici pentru a produce un chips de calitate.
Endeavour acumulează substanța uscată dorită foarte devreme în perioada de vegetație, ceea ce permite sa fie utilizat în producerea de chips chiar când cultura este verde și după păstrarea o perioadă lungă în depozit.

Forza

forza

Forza este un soi timpuriu, rezistent la nematozi Ro 1,4 si Pa 2,3, tubercul lung-oval, coajă și pulpă galbenă. Datorită formei lungi și substanței uscate bune, soiul Forza este foarte potrivit pentru producerea de French fries.
Forza are foarte bune calități culinare.

Labella

Labella – Cartofi de sămânță – Solana România

Labella este un soi semitimpuriu, foarte productiv. Cu o coajă roșie strălucitoare și pulpă galbenă este foarte apreciată de mulți utilizatori din întreaga lume. Se pastrează foarte bine.

Lanorma

Lanorma – Cartofi de sămânță – Solana România

Lanorma este un soi semitimpuriu, foarte productiv, cu o coajă galben deschis strălucitoare și pulpă galbenă deschis, chiar și după o perioadă lungă de păstrare. Tuberculi uniformi ca marime și aspect, potriviți pentru vânzare directă. Parțial rezistent la nematozii cu chiști și G. Pallida tipul 2.

Laperla

Laperla – Cartofi de sămânță – Solana România

Laperla este un soi foarte timpuriu, foarte productiv, cu o pulpă galben deschis și o coajă netedă foarte atractivă, galben deschis. Laperla este cultivată în zona cartofului timpuriu pentru vânzare direct din camp. Parțial rezistent la nematozii cu chiști Globodera pallida patotipul 2.

Masai

masai

Masai este un soi nou, foarte promițător pentru piața soiurilor cu coajă roșie. Soiul are coajă netedă, tubercul mare, pulpă galbenă, foarte productiv și calități culinare bune.

Minerva

Minerva – Cartofi de sămânță – Solana România

Minerva este un soi foarte timpuriu, cu pulpă galben deschis, coajă netedă foarte atractivă galben deschis și tubercul rotund oval.
Minerva are o buna rezistență la viroze. Destinat pentru vânzare direct din camp.

Taisiya

taisiya

Taisiya este un soi semitimpuriu, foarte productiv, de consum, cu tuberculi foarte uniformi ca mărime. Foarte atractiv datorită cojii netede și strălucitoare. Foarte potrivit pentru spălare și preambalare.

Ultra

Ultra – Cartofi de sămânță – Solana România

Ultra este un soi semitimpuriu, cu tuberculi mari, lung ovali, pulpă și coajă galbenă. Ultra are o bună rezistență la râia comună și mană. Preferă solurile ușoare. Se păstrează foarte bine, o perioadă lungă.

Vitesse

Vitesse – Cartofi de sămânță – Solana România

Vitesse este un soi timpuriu, tubercul oval, pulpă galbenă, coajă netedă foarte atractivă galben deschis. Are o bună rezistență la viroze și râia comună. Destinat pentru vânzare directă din câmp.

Cereale de samanta
Discus - Grau de toamna
DISCUS obtine rezultate bune prin numar mai mare de boabe in spic, un spic mare sau mijlociu si un MMB putin sub medie. Ca si cultura de compensatie pe termen mijlociu, potrivit pentru toate arealele, in special cele uscate.DISCUS ca soi tarator este rezistent la frig.
Cu DISCUS, fermierii au un soi robust de grau, care indeplineste toate cerintele calitative ale unei cereale de calitate. Se poate cultiva foarte bine dupa porumb, rapita si cereale.

Securo - Triticale de toamna
Ca un soi foarte stabil si sanatos Securo se poate cultiva cu costuri reduse. Pentru realizarea potentialului de productie se recomanda o densitate medie pentru a maximiza numarul de boabe pe spic. Aceasta se obtine printr-un numar redus de boabe / mp si printr-o fertilizare mai bogata cu azot in faza de burduf.