Seminte-Flori-Plante Medicinale Caciulati

Fabrica de plante

Seminte-Flori-Plante Medicinale Caciulati reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Seminte-Flori-Plante Medicinale Caciulati: Fabrica de plante.

Semanatul si repicatul sunt unele dintre cele mai intalnite activitati ale gradinarilor, la inceput de primavara. Este bine sa cunoastem cateva aspecte importante atunci cand vrem sa cultivam in gradina noastra flori sau legume obtinute din seminte.

Semanatul se realizeaza in tavi alveolare sau direct in mici ghivece de plastic. Daca semanam direct in ghivece (spre exeplu in acestea), putem sa trecem peste operatiunea de repicare.

Unele plante se pot cultiva direct in gradina, fara pregatirea unui rasad (spre exemplu fasolea). In schimb, micii gradinari vor prefera de cele mai multe ori sa pregateasca rasaduri, pentru ca succesul este mai sigur in acest fel.

Cum executam semanatul?

Semanatul se realizeaza intr-un substrat (pamant) cu textura destul de fina, incat sa adere bine la suprafata semintei. De aceea, la semanat nu vom utiliza pamant grosier, amestecat cu perlit sau cu pietris.

Este bine sa umezim pamantul sau turba inainte de semanat. Unele persoane fac asta dupa ce introduc samanta in pamant, dar este mai sigur udam la inceput. De ce? Daca udam dupa, riscam sa dam la o parte stratul de pamant pe care il asezam deasupra semintei. Putem sa udam si dupa semanat, dar trebuie sa folosim un pulverizator; nu un jet consistent de apa.

Dupa ce am udat substratul, trebuie sa il nivelam usor cu mana. Dupa ce am nivelat, realizam un mic orificiu la suprafata solului.

Cat de mare (sau mic) sa fie acest orificiu? Adancimea acestuia trebuie sa fie egala cu dublul diametrului semintei. Dupa ce vom introduce samanta in aceasta mica adancitura, va trebui sa adaugam deasupra ei un strat de pamant egal cu diametrul acesteia.

Galerie foto