Viticultura Breaza

Casa de vinuri Breaza

Viticultura Breaza reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Viticultura Breaza: Casa de vinuri Breaza.

  Vin de calitate superioara produs din struguri sanatosi recoltati la maturitate deplina pentru a da savoare,gust si o finete rar intalnita vinurilor produse de noi!
  Vinul de caracter... se odihneste... are amintiri vagi, e sigur insa ca dintr-o primavara... culoarea unei brazde proaspete de pamant, zgomotul surd al trezirii la viata a unui mugure, mirosul suav al florilor de vita. Oamenii l-au numit intr-o perioada strugure. Printre altii asemeni lui, animat de o coarda si leganat de vant, s-a hranit din seva pamantului, s-a imbujorat sub mangaierea soarelui si s-a trezit din visare alaturi de o boaba de roua.
  Plantatia de vita de vie ecologica din localitatea Breaza a aparut ca urmare a dorintei unui francez de a desavarsi soiul Pinot Noir. Din cele 30 de hectare cultivate anul 2003 cu vita de vie ecologica se obtin pana la 30 de hectolitri de vin, iar in scurt timp suprafata cultivata va fi extinsa.
  Viticultura ecologica implica un numar mai mare de tratamente fitosanitare, iar acest tip de vie are o incarcatura de struguri mai mica pe butuc.
  In prezent la Breaza se produc vinurile vinurile "Crai Nou", soiuri rosii precum Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot, Burgund Mare si soiuri albe Chardonnay si Riesling Italian. Pretul unei sticle de vin ecologic este de aproximativ 20 de lei, insa astfel de bauturi nu se gasesc la orice magazin.

Galerie foto