Zootehnie Ulmeni

Ferma de struti Buzau-Ulmeni

Zootehnie Ulmeni reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Zootehnie Ulmeni: Ferma de struti Buzau-Ulmeni.

La ferma noastra de struti crestem si reproducem doua rase de struti. Strutul de Zimbabwe si Strutul Australian. 
Strutul de ZIMBABWE, comparativ cu celelalte specii de struti, este cel mai masiv si cel mai greu. Inca de la varsta de 9 luni, greutatea acestuia poate ajunge pana la 100 Kg (Creste mult mai repede decat celelalte specii de struti – African Black, Blue Neck Namibia). La maturitate, femela strut de Zimbabwe ajunge la 120 – 140 Kg, in timp ce masculii ajung la 150 – 170 Kg.In timpul sezonului de imperechere picioarele strutului mascul sunt colorate in rosu pana la baza coapsei, de asemeni capul si pielea de pe gat capata tente rosiatice. 
Foliculii de pe piele sunt mai rari. Femelele au pene lungi si drepte; cele de pe pieptul masculilor fiind putin curbate. Ciocul si picioarele femelelor au o culoare gri-negru uniforma. Femelele depun intre 60 si 200 de oua pe sezon, fiecare ou cantarind aproximativ 1,5 – 2,2 kg. Puii nou nascuti au aproximativ 1kg si 25 cm inaltime si sunt colorati in maro, galben, portocaliu sau crem cu pete negre, iar cei de pana intr-un an au coloritul penajului asemanator cu cel al femelelor. Strutul de Zimabwe este usor de crescut si de intretinut, din cauza caracterului usor de manipulat. 
Desi strutul este o pasare de origine Africana, el se adapteaza foarte bine la conditiile climatice din Romania. La clima temperat-continentala. Daca sunteti hotarat sa cresteti struti, tineti cont de faptul ca acestia nu trebuie sa se ude pe spate. Va trebui sa-i protejati de ploaie si de ninsoare. Strutul nu are nici o problema daca merge pe zapada.

Galerie foto