Cereale Alexandria

Tel Drum. S.A. Exploatarea Agricolă Liţa

Cereale Alexandria reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cereale Alexandria: Tel Drum. S.A. Exploatarea Agricolă Liţa.

TEL DRUM. S.A. EXPLOATAREA AGRICOLĂ LIŢA este o societate comercială pe acţiuni cu capital integral privat care produce şi comercializează cereale, plante tehnice şi seminţe: floarea-soarelui, grâu, porumb, orz, orzoaică, rapită etc. De asemenea, prestează servicii în agricultură cu tractoare, combine şi alte utilaje moderne.

Sectorul agricol  si rural romanesc continua sa  aiba  un potential de crestere substantial, inca insuficient exploatat, restructurarea agriculturii  si revitalizarea economiei rurale reprezentand parghii importante de dezvoltare economica a Romaniei. Romania prezinta  discrepante semnificative fata  de UE  si in materie de productivitate a sectorului agricol: chiar si in anii agricoli favorabili, nivelul productivitatii se situeaza sub 50% din media UE, situatie inacceptabila  si care arata  potentialul economic nevalorificat al agriculturii si zonelor rurale romanesti. Acest fapt poate fi explicat atat prin structura interna a fermelor romanesti (dimensiune redusa, fragmentare accentuata), utilizarea necorespunzatoare sau defectuoasa a factorilor de productie (inclusiv a capitalului uman), cat si prin cadrul institutional si infrastructura deficitara existenta.

In special, lipsa infrastructurii de marketing/devalorificare a produselor agricole reprezinta un aspect critic pentru  fermele mici. Restructurarea agriculturii,  tinand cont de toate aceste aspecte, va avea un impact major asupra economiei rurale in general, avand in vedere ca agricultura continua sa ramana cea mai importanta activitate din spatiul rural si o sursa esentiala de venit pentru gospodarii. In ceea ce priveste forta de munca  din agricultura, aceasta este mult supradimensionata  in comparatie cu standardele UE, populatia ocupata  in mediul rural  si in sectorul agricol mentinandu‐se la un nivel constant ridicat, in perioada 2007‐2011.

 

Galerie foto