Legume Moara Vlasiei

Cooperativa Agricola Gradina Bio

Legume Moara Vlasiei reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Legume Moara Vlasiei: Cooperativa Agricola Gradina Bio.

Noi nu mai vrem pere din Chile, fasole din Egipt, cartofi din Belgia, capsuni din Spania, rosii din Turcia si usturoi din China.

Cine suntem:

Suntem un grup de tineri cu radacini in diverse zone ale tarii. Fiecare dintre noi are nostalgia unei copilarii la tara, unde bunicul sau parintele i-a facut cunoscut gustul unei rosii adevarate, mangaiate doar de soare. Ne-au unit hotararea de a manca sanatos, principiile, valorile si dorinta de intoarcere catre frumos.

Cu forte proprii si experienta acumulata de fiecare dintre noi in diversele domenii, in anul 2014 am pus bazele Cooperativei Agricole Gradina Bio, care isi propune o activitate transparenta, o relatie de prietenie cu clientii sai, bazata pe respect si incredere.

Si pentru a va putea oferi cu adevarat tot ce e mai bun, invatam de la cei mai buni. Domnul Dr. Ing. Costel Vanatoru de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău ne este mereu aproape iar “Paradisul meu” ne este carte de capatai.

Cultivam hrana curata si gustoasa, asa cum ne-a lasat-o Dumnezeu, chiar daca nu avem inca certificarea bio. Crestem legumele in pamantul nostru romanesc, curat, fara a polua mediul si fara sa fie transportate sute si mii de kilometri.

Cum am pornit:

La inceputul anului 2014, intr-o conferinta se spunea “…ţara noastră se poate susţine din punct de vedere al hranei!”. Si atunci de ce majoritatea legumelor disponibile sunt importate? Si mai mult, de ce marea majoritate a legumelor din piete si magazine sunt de cea mai proasta calitate atat din punct de vedere al gustului cat si a substantelor continute? De atunci fiecare intalnire a devenit prilej de dezbatere pe aceasta tema. Cum problema o stiam, am pornit la identificarea solutiei. Si am gasit-o!

Am inceput deci cautarile unui pamant curat, care sa nu fi fost lucrat o perioada cat mai mare de timp. Dupa mai multe incercari, am reusit sa identificam in curtea unui vechi C.A.P., o mica “rezervatie naturala”. Avem de toate acum, si vietati – de la rame si soparle, la iepuri si fazani, si pamantul asa cum ni-l doream – nelucrat de mai multi ani precum si apa curata extrasa dintr-o fantana adanca.

 Dupa ce am facut analize la tot ce se putea, ne-am apucat de treaba. Am construit solariile, arat pamantul, construit sistemul de irigatie, plantat, legat, copilit, sapat, udat si nu numai!:)

 Anul acesta lucram aproximativ 1 ha de culturi, in camp deschis si in solarii. Rasadurile le-am produs singuri intr-un mic solar incalzit. Am plantat mai multe soiuri de rosii, unele renumite pentru gust, altele pentru preparate sau pentru uscat, apoi fasole, vinete, mangold, rubarba, kale, broccoli, castraveti, morcovi, patrunjel, leustean, cimbru, busuioc, oregano si altele.

Ce ne propunem:

Sa va oferim legume gustoase si sanatoase, preparate din aceste legume si alimente testate de noi sau de cei dragi noua. Va mai oferim calitate superioara fata de produsele bio (da, se poate!), si o experienta a clientului remarcabila. Livrarile sunt efectuate direct la usa clientului, in puncte de distributie stabilite sau prin curier rapid. Ambalajele si materialele folosite atat in productia legumelor cat si la livrare, sunt materiale bio-degradabile, care nu afecteaza negativ mediul sau sanatatea.

Va asteptam cu drag sa ne vizitati si sa ne cunoastem mai bine!

Galerie foto