Ferma Husti

Legume Vicea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Legume Vicea: Ferma Husti.

Promovarea produselor traditionale romanesti poate aduce beneficii considerabile economiei rurale, in special in zonele mai putin favorizate sau indepartate, prin sporirea veniturilor producatorilor agricoli si retinerea populatiei rurale în zonele respective.

Avand in vedere marea diversitate a produselor comercializate si abundenta informatiilor oferite in domeniu, consumatorii trebuie sa dispuna de informatii clare si succinte privind originea produselor, caracteristicile specifice ale acestora datorate zonelor geografice, provenienta si metodele traditionale de productie, istoricul, dandu-le posibilitatea sa faca cea mai buna alegere.

Sistemul de protectie va permite elaborarea de indicatii geografice si denumiri de origine specifice Romaniei, va asigura o concurenta loiala intre producatorii produselor care poarta aceste denumiri si va spori credibilitatea produselor în ochii consumatorilor.

Totodata, sistemul de protectie al indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si alimentare romanesti, similar celui din statele membre ale Uniunii Europene, va permite producatorilor din Romania sa solicite inregistrarea si protectia indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor pe care le realizeaza la nivel national si in Uniunea Europeana.

In acelas timp, sistemul de protectie va determina gruparea producatorilor  sub aceeasi denumire protejata pe piata interna, cat si pe cea internationala si va incuraja diversificarea productiei, prin conservarea biodiversitatii, si pastrarea know-how-urilor si a resurselor naturale romanesti.

"AGRICULTURAE.RO" colaboreaza cu institutele şi statiunile de cercetare, unitatile de invatamant, asociatii de producatori si procesatori din domeniile agriculturii ecologice si a produselor traditionale, organizatiile interprofesionale din sectorul agricol si agro-alimentar, precum si cu alte servicii private.

Speram, ca printr-un efort comun, sa promovam produsele traditionale si ecologice romanesti pe pietele Uniunii Europene si sa valorificam superior potentialul agroalimentar al Romaniei!

Galerie foto