Pomicultura - Fructe Insuratei

Ferma pomicola Lacu Rezii

Pomicultura - Fructe Insuratei reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Pomicultura - Fructe Insuratei: Ferma pomicola Lacu Rezii.

Activitatea de producţie a companiei Comly S.R.L. se desfăşoară în zona Lacu Rezii, la 5 km de oraşul Insurăţei, din judetul Brăila.

Suprafaţa de producţie:

Ferma pomicolă se întinde pe aproximativ 200 ha. Aproape 90 ha din suprafaţa totală o reprezintă plantaţia superintensivă. Aici, materialul pomicol este de ultimă generaţie, import Italia şi Olanda.

Know-how este asigurat de specialişti din Olanda şi Italia.

Utilaje tehnologice:

  •  platforme auto propulsate echipate cu foarfeci pneumatici, care permit creşterea vitezei de tăiere a pomilor, lucrări care se execută 6-8 luni pe an. În restul timpului se folosesc pentru acoperirea şi descoperirea plasei antigrindină şi recoltarea de fructe – mere, cireşe, prune, piersici şi caise
  • maşina de rărit flori – Darwin care se foloseşte prima oară în an la cais şi piersic, apoi la măr. Lucrarea este urmărită şi realizată cu atenţie rezultând fructe de calitate superioară;instalatie pliant
  • maşină de scuturat flori – Darwin,
  • maşina Ero pentru operaţiunile de tăiere a coroanei.
  • Instalaţia de sortare conduce la un randament ridicat al ambalării fructelor de la Lacu Rezii. Astfel, caisele, prunele, merele şi piersicile sunt sortate în funcţie de calibru, greutate şi culoare, în timp util. Cu instalaţia de sortare, fructele îşi găsesc locul perfect în anveolele ambalajului. În funcţie de dorinţa clientului, fructele se pot introduce în ambalajul beneficiarului, sau în ambalajul ce poartă marca “Lacu Rezii”. Ferma pomicolă de la “Lacu Rezii” s-a adaptat la cerinţa pieţei. Fructele sunt ambalate, cu ajutorul instalaţiei de sortare, la gramajul solicitat de client în lăzi egalizate. Spre exemplu: dacă un client doreşte să cumpere mere calibrate la 200 grame fiecare, iar ladiţa trebuie să cântărească în total 4 kg, atunci lădiţa va conţine 20 de mere.
  • Depozitul cu frig, complet automatizat si este realizat după un proiect olandez. Depozitul cu frig este absolut necesar pentru păstrarea fructelor în condiţii optime, până la momentul livrării acestora către beneficiar.

Galerie foto