Seminte-Flori-Plante Medicinale Matca

Marcoser

Seminte-Flori-Plante Medicinale Matca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Seminte-Flori-Plante Medicinale Matca: Marcoser.


Înainte de a începe activitatea de plantare a răsadurilor de legume, este necesară efectuarea unor lucrări de pregătire. 
Astfel, înainte  cu câteva zile de transplantare sunt necesare următoarele operațiuni tehnologice:

  • Se accentuează călirea răsadurilor prin oprirea căldurii și aerisirea cât mai tare a spațiului răsadniței;
  • Răsadurile se stropesc foliar cu un fungicid și insecticid (de preferat ambele cu o componentă sistemică); prin aplicarea în răsadniță se economisește timp, pesticid și apă, iar plantele vor fi protejate în momentul plantării de eventualele îmbolnăviri foliare.
  • Se pregătește solul pentru transplantare - se afânează cu motosapa, se fac găurile pentru plantare, se instalează sistemul de irigare prin picurare;

 

  • Înainte de plantarea oricărei culturi de legume în sere și solarii este bine să se facă o dezinfectare a solului. Cea mai bună metodă este dezinfectarea cu circa o lună înainte de plantare, cu Basamid. Dacă nu se poate face dezinfecția cu Basamid, iar în cultura anterioară s-au semnalat nematozi, se recomandă cu câteva zile înainte de plantare aplicarea la sol a unor produse nematocide.
  • Dacă se utilizează mulcirea, folia transparentă de mulcire se instalează tot înainte de plantare;
  • Este recomandat ca înainte de plantare sa se aplice la sol un insecticid contra coropișnițelor, care altfel ar cauza pierderi masive imediat după plantare.

Galerie foto