Ferma de suine Romsuintest Peris

Zootehnie Peris reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Zootehnie Peris: Ferma de suine Romsuintest Peris.

Despre noi: Traditie si modernism la Institutul de cercetare si Abatorul Peris

Peris este un nume cu rezonanta in domeniul zootehnic. Cu o traditie de peste 50 de ani, Peris constituie o emblema sinonima cu performanta in cresterea porcinelor.

Gustul Cunoscut

In egala masura, specialistii din domeniu, dar si clientii si consumatorii, cunosc faptul ca la Peris se cresc rase de porci cu un gust unic si calitate ridicata, cu performante deosebite de crestere si procent de tesut muscular superior. Aroma, fragezimea si culoarea, precum si calitatea biochimica si tehnologica sunt motivele pentru care clientii apreciaza carnea de porc de Peris.

Recunoasterea performantelor si a calitatii carnii de la Peris este urmare a activitatii de cercetare desfasurate in cadrul unitatii, aceasta fiind singura din tara care efectueaza cercetare stiintifica in domeniul cresterii porcinelor.

Cercetare stiintifica

Activitatea de cercetare a debutat la Peris in anul 1970 cand a fost creata Statiunea Centrala de Cercetare pentru Cresterea Porcinelor, iar in anul 1981 aici a fost infiintat Institutul de Cercetare si Productie pentru Cresterea Porcinelor Peris – prin inglobarea a 7 complexe de selectie.

De-a lungul anilor, la Peris au fost obtinute rezultate notabile: omologari si brevetari, ameliorari, obtinere de rase hibride, imbunatatiri ale metodologiilor de selectie si a tehnologiilor de crestere, colaborari la proiecte cu clinici medicale si institute de cercetare din domeniul biologic, agronomic si al medicinei.

Au fost, de asemenea, ameliorate populatiile de Landrace si Marele Alb.

S-au obtinut scroafe hibride cu performante reproductive superioare si hibrizi comerciali PERHIB.

Romsuintest Peris este un model de integrare atât pe verticala, cat si pe orizontala. Astfel, pe verticala pornind de la Fabrica de Nutreturi Combinate, complex de selecţie si de hibridare pana la abator, intregul flux este asigurat integral. Pe orizontala se realizeaza integrarea perfecta prin implicarea directa a cercetarii in toate sectoarele de activitate si secventele tehnologice.

Prezentul, la ultimele standarde

In prezent, Romsuintest Peris S.A. parcurge un amplu proces de modernizare si retehnologizare, restructurare si reorganizare, repozitionare si rentabilizare.

Astfel, s-au derulat importante proiecte cu fonduri europene. A fost modernizat unul din complexele porcine – acesta fiind complet automatizat. A fost construit un nou abator – la ultimele standarde. Printr-un program structural s-a achizitionat o dotare de ultimul standard pentru laboratorul de analiza fizico-chimica si microbiologica.

Restructurarea si reorganizarea in vederea eficientizarii activitatii presupun si unele masuri mai dureroase, dar necesare, pe diferite perioade, cum ar fi reducerea personalului si a efectivelor de porcine pana la nivele considerate momentan optime.

Noua echipa manageriala foloseste acum o experienta actuala si vasta, precum si tehnici avansate de management. Un nou sistem informatic integrat de management – solutie a celui mai bun furnizor de pe piata – este in curs de implementare, in acest mod urmand a fi asigurate fluxuri de informatie in timp real si instrumente de analiza complexa. O traditie de o valoare insemnata este continuata astfel intr-un mod deosebit, pentru a fi mentinuta ca standard de excelenta.

Servicii

Servicii Romsuintest Peris

Pe langa produsele caracteristice unei unitati de crestere a porcilor, Romsuintest Peris S.A. ofera urmatoarele servicii:

Abatorizarea porcinelor se realizeaza intr-un abator autorizat pentru schimburi intracomunitare, la cele mai ridicate standarde. Abatorul, situat in Comuna Niculesti – Jud. Dambovita, a fost construit printr-un proiect cu fonduri SAPARD. Este unul dintre cele mai mari si moderne abatoare din tara fiind dotat si cu sectie de transare a carnii si de preparare produse din carne.
Activitatile care se realizează in cadrul abatorului sunt:

  1. Abatorizare porc
  2.  Transare de pui, vita, oaie si porc
  3. Asistenta tehnica de specialitate

 

Asistenta tehnica de specialitate si know-how pentru ferme mici si mijlocii. Va putem impartasi din experienta de 40 de ani a unitatii, pe linie de:

  1. ameliorare genetica,

  2. tehnologie de insamantare artificiala,

  3. optimizare a conditiilor de lucru si satisfacere a confortului animalelor,

  4. protejare a mediului inconjurator,

  5. tehnologii de dezinfectie,

  6. tehnologii de furajare,

  7. tehnologii de preparare-conservare-administrare a nutreturilor adecvate sistemelor de exploatare diferentiate,

  8. imbunatatire a calitatii carnii in conditiile cresterii procentului muscular din carcasa.