Ingrasaminte-Pesticide Turnu Magurele

DONAU CHEM S.R.L.

Ingrasaminte-Pesticide Turnu Magurele reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Ingrasaminte-Pesticide Turnu Magurele: DONAU CHEM S.R.L..

Obiectul de activitate al S.C. DONAU CHEM S.R.L. , Turnu Magurele il reprezinta fabricarea si comercializarea de ingrasaminte minerale cu azot si a intermediarilor (amoniac, acid azotic) alaturi de productia de piese schimb si utilaje tehnologice. Societatea poate furniza aproape intreaga gama de sortimente de ingrasaminte chimice solicitate de agricultura, produse competitive si la indici de calitate corespunzatori atat pentru piata interna cat si pentru export. Ingrasamintele simple cu azot produse in unitate sunt: uree, ingrasaminte lichide, azotat de amoniu precum si ingrasamintele foliare cu microelemente, in functie de solicitari, care pot contine raporturi diferite intre elementele de fertilizare.

S.C. DONAU CHEM S.R.L. este amplasata intr-o zona eminamente agricola in Lunca Dunarii, la 5 km de Municipiul Turnu Magurele, fiind deservita de Portul Industrial Turnu Magurele si acces la CFR si reteaua de drumuri nationale. S.C. DONAU CHEM S.R.L. s-a infiintat in anul 2004 prin privatizarea activelor fostei S.C. TURNU – S.A., aflata in lichidare voluntara. Asociatul unic este S.C. VIROMET – SA, Victoria care detine 100% din partile sociale. Ambele societati, Donau Chem – S.R.L. si Viromet – S.A.fac parte din grupul INTERAGRO-S.A.

S.C. DONAU CHEM S.R.L. este o unitate chimica integrata construita in trei etape de dezvoltare si cuprinzand instalatii de productie precum si de asigurare a utilitatilor. Instalatiile tehnologice au fost proiectate si realizate de-a lungul a peste 30 de ani, perioada intensa de dezvoltare fiind cuprinsa intre anii 1960 – 1980. La proiectarea instalatiilor s-a avut in vedere alegerea tehnologiilor cu nivel tehnic ridicat in perioada respectiva, iar pentru unele tehnologii s-au achizitionat licente de la firmele Kellogg pentru amoniac Uhde si Sybetra pentru uree, Grande Paroisse pentru acidul azotic si Kaltenbach pentru azotat de amoniu. De mentionat este faptul ca toate tehnologii aflate in functiune la S.C. DONAU CHEM S.R.L. sunt utilizate in prezent in Europa si in intreaga lume.

Galerie foto