Alegerea utilajului agricol

Alegerea utilajului agricol

Utilajele agricole sunt construite pentru a face fata celor mai potrivnice conditii meteorologice si de teren, iar durata lor de viata este de 10, pana la poate de 20 de ori mai lunga comparativ cu cea a vehiculelor obisnuite. 

Atunci cand achizitionati un echipament deja folosit, din experienta mea de 7 ani de lucru cu astfel de utilaje, va pot spune ca va poate fi de ajutor daca tineti cont de cateva lucruri. Poate cel mai important este ca intotdeauna sa apelati la un dealer cunoscut, care are disponibilitatea si cunostintele necesare pentru a va oferi sprijin in alegerea celei mai bune optiuni pentru dumneavoastraa din punctul de vedere al raportului calitate – pret.

1.Apelati la un dealer important

Incercati sa aflati cat mai multe detalii despre istoria utilajului. Asigurati-va ca sunteti informat cu privire la costurile ulterioare de  intretinere, legate mai ales de inlocuirea pieselor de schimb. Uneori este posibil ca acestea sa nu fie usor de gasit, mai ales daca ati achizitionat utilajul de la un dealer care nu are reteaua necesara pentru a-i furniza prompt piese de calitate. Ceea ce va poate face sa pierdeti bani, cu utilajul inoperabil in plin sezon.

2.Nu faceti niciun compromis legat de calitate si service

Respectati termenele recomandate pentru service. Intretinerea unui utilaj la parametri de excelenta este un lucru usor daca faceti acest lucru. Este o asigurare pentru dvs. ca nu veti avea nicio surpriza neplacuta sau disfunctii ale echipamentului care va pot costa scump.

3. Achizitionati branduri recunoscute pentru calitatea lor

Motivul este lesne de intuit: utilajele care poarta o marca recunoscuta sunt mai durabile decat restul. Puteti alege un brand in care aveti incredere, cu care poate ati mai lucrat si care merita din plin investitia. Odata ce stiti ce marca va doriti, nu va ramane decat sa gasiti utilajul care corespunde nevoilor dvs. Impreuna cu un consultant cu experienta, puteti fi sigur ca veti face cea mai buna alegere pentru dvs.

4.Asigurati-va utilajul

Dealerii importanti colaboreaza cu institutii financiare care usureaza mult conditiile de achitare a unui utilaj si care pot acoperi inclusiv aspecte legate de asigurarea acestuia. Va puteti interesa inainte cu privire la aceste aspecte de la alti fermieri din vecinatatea dvs. care au achizitionat astfel de utilaje.

5.Cautati asigurarea transportului

Este bine sa aveti in vedere un dealer care poate asigura transportul utilajului pana la ferma dvs., astfel incat sa nu trebuiasca sa preluati dvs. aceasta responsabilitate. In plus, asigurati-va ca acesta va poate oferi garantii privind buna functionare a echipamentului.