Sfaturi - articole Producator Agricol

Sfecla de zahar de la insamantare pana la recoltare

Amplasarea culturii Rotatia culturii are un rol deosebit de important pentru sporirea productiei de sfecla de zahar. Sfecla de zahar este bine sa se cultive dupa cerealele paioase, in special dupa grau si orz de toamna. Se poate cultiva cu succes dupa leguminoase anuale, cartof de vara si in de ulei, dupa care terenul se poate pregati devreme si in bune conditii. Atentie! Nu se va cultiva sfecla

Alegerea utilajului agricol

Utilajele agricole sunt construite pentru a face fata celor mai potrivnice conditii meteorologice si de teren, iar durata lor de viata este de 10, pana la poate de 20 de ori mai lunga comparativ cu cea a vehiculelor obisnuite.  Atunci cand achizitionati un echipament deja folosit, din experienta mea de 7 ani de lucru cu astfel de utilaje, va pot spune ca va poate fi de ajutor daca tineti con

Perioada de recoltare a porumbului

Formarea şi maturarea bobului la porumb reprezinta un proces ce  durează aproximativ 50% din perioada de vegetaţie a porumbului si cuprinde trei faze distincte: coacerea în lapte, coacerea în ceară, şi coacerea deplină. Coacerea în lapte la porumb durează aproximativ două săptămâni, acest lucru diferă dela un hibrid la altul, în această perioadă

Recoltarea graului

Momentul optim de recoltare a graului este la maturitatea deplina, atunci cand boabele ajung Ia 14 – 15% umiditate; in acest stadiu masinile de recoltat lucreaza fara pierderi si boabele se pot pastra in bune conditii, fara a fi necesare operatiuni speciale de uscare. De regula se incepe recoltatul mai devreme, cand boabele au 18% umiditate, din cauza suprafetelor mari cu grau care trebuie r

Aratul terenurilor

Aratura trebuie efectuata cu 1 – 3 saptamani inainte de semanat spre a permite acumularea de apa in sol si asezarea solului dupa rascolirea sa de catre plug. Dar nu mai timpurie caci apare riscul tasarii sau al imburuienarii ceea ce ar conduce la realizarea unui pat germinativ incorect, cu efect negativ asupra nivelului cantitativ si calitativ al recoltei. Adancimea araturii nu trebuie

Pagina